Jardí Terapèutic.

desembre 4, 2023Per Jordi Ingles

Treballar al teu jardí no només és una activitat agradable, sinó que també ofereix nombrosos beneficis terapèutics per a la teva salut mental i física.

Reducció de l’Estrès: El contacte amb la natura i les tasques relaxants del jardí poden reduir els nivells d’estrès, proporcionant una sensació de pau i tranquil·litat.

Millora de l’Estat d’Ànim: La jardineria pot estimular la producció d’endorfines, neurotransmissor que contribueixen a millorar l’estat d’ànim i reduir la sensació de tristesa.

Connexió amb la Naturalesa: Estar envoltat de plantes i terra connecta les persones amb la natura, fomentant un sentiment de pertinença i harmonia amb l’entorn.

Exercici Físic Moderat: Les activitats de jardineria, com arrossegar, plantar i podar, proporcionen un exercici físic moderat que beneficia la salut cardiovascular i muscular.

Estimulació Mental: La planificació del jardí i l’observació de les plantes requereixen concentració, estimulant la ment i millorant les habilitats cognitives.

Recompenses Tangibles: Veure com les plantes creixen i floreixen amb el teu esforç pot ser increïblement gratificant, afegint un sentiment de realització i èxit.

Espai de Reflexió: El jardí pot ser un lloc tranquil per a la reflexió i la meditació, oferint un refugi per allunyar-se de les pressions diàries.

La jardineria no només és una afició, sinó una teràpia que contribueix al benestar integral. Així que, posa’t els guants i gaudeix dels múltiples beneficis que el teu jardí pot oferir a la teva salut física i mental.

Contacte

669 104 596
Jordi Inglés Roig
WhatsApp